Μπορεί τον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό να τους χωρίζουν δέκα ολόκληροι βαθμοί, ωστόσο τους συνδέουν και πολλά. Και πιο βασικό στοιχείο του αγώνα το γεγονός ότι θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Πανιωνίου ο Απόστολος Μάντζιος, που μέχρι τις 22 Οκτωβρίου ήταν προπονητής του Λεβαδειακού. Είχε καταφέρει να πάρει μόλις τρεις βαθμούς και τώρα τον βρίσκει να έχει επτά.
Μια συγκομιδή, που έχει βάλει τον Λεβαδειακό σε κατάσταση συναγερμού, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος και μάλιστα ακολουθούν αγώνες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Κάτι που σημαίνει ότι στη Νέα Σμύρνη θα δώσει μεγάλη μάχη.
Ο Πανιώνιος έχασε στη Λάρισα μετά από τρεις σερί νίκες, που τον έφεραν στο πάνω μισό της βαθμολογίας. Ο Πανιώνιος έχει κάνει πολύ καλή πορεία, καθώς είχε χάσει μόνο από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μέχρι τη Λάρισα. Και έχει πέντε νίκες που του έχουν δώσει τον βαθμολογικό αέρα. Βέβαια παίζει τώρα το όγδοο στην έδρα του, ενώ έχει πέντε εκτός. Κάτι που σημαίνει ότι η συνέχεια είναι δυσκολότερη με βάση το πρόγραμμα.
Η ήττα λοιπόν στη Λάρισα ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ζοζέ Ανιγκό και τώρα στον πάγκο θα είναι ο Απόστολος Μάντζιος, στην πέμπτη θητεία του, με τις τρεις πρώτες βέβαια να είναι πολύ σύντομες, σαν υπηρεσιακός.
Το εντυπωσιακό στους μεταξύ τους αγώνες είναι ότι στους 13 τελευταίους απουσιάζει η ισοπαλία. Σε αυτούς ο Πανιώνιος έχει επτά νίκες και ο Λεβαδειακός έξι. Άλλωστε η ιστορία τους είναι πολύ ισορροπημένη.
Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος νίκησε στην τελευταία αγωνιστική τον περασμένο Μάιο, ενώ είχαν προηγηθεί δύο "διπλά" του Λεβαδειακού, από τα τρία που έχει πετύχει όλα κι όλα. Το πρώτο το είχε πετύχει το 1993 στο γήπεδο της Καλλιθέας, όπου ο Απόστολος Μάντζιος είχε αποβληθεί! Και στο δεύτερο το 2016 ο Λεβαδειακός είχε τον Μάντζιο στον πάγκο.
Η ιστορία
Νίκες Πανιώνιος: 13
Ισοπαλίες: 8
Νίκες Λεβαδειακός: 13
Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο
Νίκες Πανιώνιος: 11
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Λεβαδειακός: 3