Και ξαφνικά η νίκη του ΟΦΗ επί του Ολυμπιακού, στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο ισοπαλίες σε Λαμία και Λάρισα, έφεραν χαμόγελα στο Ηράκλειο. Η προβληματική άμυνα των 14 γκολ σε έξι παιχνίδια έδωσε τη θέση της σε δύο παιχνίδια που ο ΟΦΗ κράτησε το «μηδέν». Και αν υπολογίσουμε και το παιχνίδι Κυπέλλου, γίνονται τρία.
Παίζοντας τώρα με ομάδες κοντά του στη βαθμολογία, έχει την ευκαιρία για καλύτερα αποτελέσματα. Και το ξεκίνημα γίνεται από τον ουραγό και «άποντο» Απόλλωνα. Την ομάδα που διασκέδασε όσο μπορούσε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο, αλλά επιστρέφει στην σκληρή πραγματικότητα της Σούπερ Λιγκ.
Ο Απόλλων θα παλέψει να αποφύγει την ένατη ήττα στη σειρά, κάτι που δε έχει συμβεί σε ομάδα από καταβολής Α’ Εθνικής. Να χάσει και τα εννέα πρώτα της. Το ρεκόρ το είχε ο Φωστήρας από το 1972 με οκτώ ήττες, το ισοφάρισε ο Απόλλων και τώρα θα προσπαθήσει να το σταματήσει εκεί.
Ο ΟΦΗ έχει νικήσει τον Απόλλωνα στα δύο τελευταία για την κατηγορία, και τέσσερα από τα πέντε για όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Απόλλων έχει να νικήσει στο Ηράκλειο από τον Μάρτιο του 1999 με γκολ του Αντώνη Δαμίγου.
Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 26
Ισοπαλίες: 12
Νίκες Απόλλωνα: 14
Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 20
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Απόλλωνα: 2