Δύο ομάδες της κεντρικής Ελλάδας που για πολλά χρόνια τις χώριζαν δυο κατηγορίες, παίζουν μαζί για τέταρτη φορά τα πέντε τελευταία χρόνια. Πριν από αυτή την πενταετία, οι προηγούμενες συναντήσεις τους είναι πολύ πίσω στο χρόνο.
Τέτοια εποχή το 2014 έπαιξαν στην Φούτμπολ Λιγκ με τη Λαμία να νικά στην έδρα της με γκολ του Βασιλόγιαννη και να παίρνει 0-0 στη Λάρισα, ενώ πάλι για την δεύτερη κατηγορία τη σεζόν 2015-16 η κάθε μια νίκησε στην έδρα της και η Λάρισα ανέβηκε κατηγορία.
Μετά από μια χρονιά την ακολούθησε και η Λαμία, για να παίξουν πέρσι για πρώτη φορά μαζί στο Πρωτάθλημα Super League Σουρωτή. Τον Δεκέμβρη του 2017 με δύο γκολ του Ντέλετιτς η ΑΕΛ νίκησε στη Λαμία 2-0, ενώ τον περασμένο Μάιο στην τελευταία αγωνιστική στη Λάρισα ήλθαν 1-1 (Ντέλετιτς πάλι για την ΑΕΛ και Τσούκαλος τα γκολ). Αυτή φυσικά είναι και η μικρή τους ιστορία στο Πρωτάθλημα Super League Σουρωτή.
Η ΑΕΛ είναι η μια από τις έξι ομάδες που δεν έχουν ισοπαλία, ενώ η Λαμία έχει τις περισσότερες στο πρωτάθλημα, τρεις, όσες και η Ξάνθη.
Μια ιδιαιτερότητα του αγώνα είναι ότι θα δούμε την πρώτη συνάντηση στο φετινό πρωτάθλημα ανάμεσα σε ομάδες που άλλαξαν ήδη προπονητή.